Doneer aan vervolgstudie voor Nicky

“Ons team ervaart als een kind leert, is dit ook een kind met kansen”

Over Nicky…

nicky-studeert-voor-loodgieter-diani-childrens-village

Een baby was hij, toen zijn ouders overleden. Zijn moeder overleed tijdens zijn geboorte en zijn vader kort daarna, allebei HIV positief. Hij heeft tot het einde van de lagere school bij ons gewoond. Gelukkig worden er bij ons ook (wees)kinderen gebracht die achteraf nog familie of grootouders hebben. Zo hebben wij ook familie van Nicky op kunnen sporen en heeft hij zijn middelbare school in de buurt van zijn familie kunnen volgen. Echter had zijn familie geen geld om hem verder te laten studeren. Vlak voor de covid lockdown in maart 2020 kwam Nicky bij ons en kon hij niet terugkeren naar het binnenland. Gezien hij volwassen is mocht hij niet zomaar bij ons slapen dus hebben we hem een tijdelijk baantje aangeboden in de functie als nachtwachter. Hij deed dit super goed en verdiende zo een zakcentje bij! Zo heeft hij dan overdag computerlessen kunnen volgen en heeft hij in die tijd ook z’n rijbewijs gehaald.

Waar het bij de meesten mensen bij dromen blijft vertelde Nicky ons dat hij dolgraag loodgieter wilde worden. Omdat hij zo actief en geïnteresseerd was hebben wij als Stichting besloten deze studie voor hem te betalen.

nicky-bij-een-machine-tijdens-zijn-studie-diani-childrens-village-kenianicky-tijdens-stage-loodgieter-diani-childrens-village

Sinds januari 2021 volgde hij een loodgieter cursus bij de Nairobi Institute of Water. Super trots zijn wij op hem als team want hij heeft kortgeleden zij examens gedaan en de cursus met cum laude afgesloten. Momenteel loopt hij stage bij een bedrijf in Nairobi. Nicky was een goede leerling maar geld voor een vervolgopleiding is er gewoonweg niet. Met deze vervolgopleiding zou hij een vaste baan kunnen creëren en een gezonde toekomst kunnen opbouwen.

Help jij Nicky met jouw structurele donatie zodat hij verder kan studeren?  

Ons team ervaart als een kind leert, is dit ook een kind met kansen!

Reacties zijn gesloten.