Een leraar aan boord

“Een leraar aan boord is het halve werk”

De kinderen moeten studeren maar door de Covid-19 crisis gaan de scholen voorlopig nog niet open. Dan heb je een extra uitdaging! We proberen zo goed mogelijk regelmaat in de dag te creëren, en dat zij thuis ook creatieve ruimte hebben voor zichzelf. Thuis studeren betekent dat wij de taken duidelijk moeten verdelen, zeker nu sociale contacten – leraren en hun vriendjes op afstand zijn. Ook is er minder praktische en sociale steun in een tijd waarin zij daar juist zo’n behoefte aan hebben. Wij zijn daarom super blij dat wij vanuit ons netwerk leraar Benjamin hebben kunnen contacten. We hebben de ruimte welke voorheen als speelruimte fungeerde omgebouwd als een klaslokaal. Voor de kinderen is het van belang dat zij een eigen werkplek hebben om te studeren en Benjamin geeft de lessen welke aansluiten op het leerniveau van de kinderen.

leraar-lesgeven-tehuis-dcv

Voor ieder kind in deze bizarre tijd is het belangrijk dat zij ook leuke dingen doen. Hier zijn wij allemaal van bewust. Zo hebben de verzorgers de afgelopen periode gesprekken gehad met de kinderen en hun de vraag gesteld, wat zou jij nou leuk vinden om te doen en waar word jij nu echt blij van? Eén van de kinderen wilde dolgraag zingen, echt zingen! Vandaag is de eerste online zangles geweest bij de Sauti Academy. Hoe mooi om te zien dat een kind hier positieve energie uithaalt. Daarnaast vermaken de kleintjes zich ook gelukkig buiten want het is mooi weer. 

zangles-zet-een-kind-haar-kracht-dcvbenjamin-geeft-les-aan-de-kinderen-van diani-childrens-villagedcv-kinderen-spelen-thuis-buiten-in-covid-19-crisis

Reacties zijn gesloten.