De wereld is veranderd

“De wereld is veranderd

Wij zijn inmiddels 4 maanden in de lockdown en de resultaten zijn verrassend verbluffend. Alle scholen zijn gesloten en alle kinderen zijn weer thuis. Nicky die ons huis verliet om bij zijn oom te gaan wonen, kwam op bezoek en raakte verstrikt in de COVID-19 lockdown. Hij stond op het punt om aan een technische hogeschool te beginnen om loodgieterswerk te gaan studeren, maar de sluiting van alle onderwijsinstellingen heeft dit plan voor de nabije toekomst stopgezet. Enkele andere jongere die in gerelateerde toerisme werken zijn allemaal hun baan verloren. Het huis biedt hun momenteel ondersteuning op het gebied van voedsel om het lijden dat ze doormaken helpen te verlichten.

De wereld is veranderd. Ons leven als mensen is voor altijd veranderd. Wat niet is veranderd, is ons besluit om de kinderen de best mogelijke kansen te blijven bieden, terwijl we ervoor zorgen dat ze veilig zijn in deze nieuwe omgeving die voortdurend verandert en die uitdagingen biedt waar dingen normaal leken.

De algemene houdingen van alle kinderen zijn uitstekend. Ze zijn kalm en gefocust op alle taken die ze krijgen toegewezen. Zoals jullie inmiddels weten zijn zij begonnen met thuisonderwijs, wat een geweldige aanvulling is op hun dagelijkse activiteiten. Inmiddels hebben wij twee leerkrachten, één voor de oudere kinderen en één voor kinderen in de kleuterklas.

Met de onzekerheid rond de huidige wereldwijde pandemie, heeft het bestuur besloten dat sommige van de maatregelen die de afgelopen 4 maanden zijn genomen, permanent zullen worden. Een pittige opdracht om de kinderen voor te lichten over de dreiging die de pandemie voor de wereld vormt. Het is een topprioriteit en de hoop is dat de eenvoudige maatregelen, veelvuldig handen wassen, sociale afstand nemen en het dragen van een mondkapje een tweede natuur voor hen zullen worden.

dcv-kinderen-lock-down-kenia-2020

Reacties zijn gesloten.