Bouwen kippenren

“Met de kippen op stok gaan”

Petje af hoe de huismoeders al 4 maanden permanent samen met de kinderen in het huis verblijven, waar werken en thuis leren wordt gecombineerd. Naast het studeren is het ook belangrijk dat de kinderen een fijn sociaal leven met elkaar hebben. Daar ze nu veel tijd thuis doorbrengen proberen we allerlei activiteiten te plannen en de kinderen bij de dagelijkse bezigheden te betrekken.

kippen-in-de-tuin-van-diani-childrens-villagejongeren-dcv-starten-met-bouw-buitenren-kippenstart-bouw-omheining-buitenren-kippen-dcvhouten-constructie-onderdelen-buitenren-kip-dcv

Zo’n twee en een halve maand geleden werden er 150 kuikentjes gekocht die tot nu toe in een dichte ruimte zaten. De jongens hebben de taak op zich genomen een kippenren te bouwen. Het is mooi om te zien hoe de jongens op een creatieve manier aan het werk zijn, elkaar inspireren en dat het ook leerzaam voor hen is. De extra hulp van de kinderen betekent ook dat de huismoeders het iets minder druk hebben en zich kunnen concentreren op de dagelijkse werkzaamheden zoals de zorg voor de baby’s en het huishoudelijke werk. Aan de kippenren wordt op dit moment hard gewerkt. De palen worden geïmpregneerd en met cement in de grond geplaatst. Ook de kleintjes helpen op hun manier mee aan de bouw van de kippenren.

de-kleine-kinderen-dcv-helpen-bouwen-buitenren-kip

Het kippenproject zal een mooie aanwinst worden voor de kinderen. Zij zullen er plezier aan beleven. Daarnaast worden er al eieren verkocht aan een paar lokale restaurants en aan particuliere in de omgeving van Diani Beach. De eieren zijn populair omdat de kippen groenvoer krijgen wat de eidooiers een mooie donker geel/oranje kleurt en bovendien de smaak verbetert! 

De verkoop genereert extra inkomsten voor ons levensonderhoud.

 

 

 

 

 

Comments are closed.