De strijd tegen corona

“Opvallend weerbaar”

In Kenia is het 12 dagen geleden sinds ons eerste bevestigde geval van het corona virus. Vandaag neemt de overheid in Kenia ongekende maatregelen om verspreiding van het corona virus tegen te gaan. De maatregelen tegen het corona virus hebben grote impact op het dagelijkse leven ook van de weeskinderen want zij gaan sinds vandaag niet meer fysiek naar school en geen sport of andere buiten activiteiten. Voor de kinderen met al bestaande extra zorg kan het verlies van betekenisvolle activiteiten zoals sporten daarom heel lastig zijn. 

2020-04-lockdown-dcv-

Het is belangrijk dat ook in een crisissituatie het belang van het kind voorop staat. Onze huismoeders zijn 24/7 ter plekke aanwezig en proberen de zorg van thuisonderwijs en de (medische) zorg te waarborgen waar mogelijk samen met Kimani die studeert als computer engineering.

Ook wij kunnen het risico niet nemen dat één van de kinderen of huismoeders mogelijk besmet worden door dit virus en hebben daarom vandaag besloten de toegangsdeur naar het weeshuis te moeten sluiten. Hoe verdrietig en zwaar dit ook valt bij iedereen. We staan gelukkig dagelijks telefonisch in contact met de huismoeders en Faith onze sociaal medewerker om te horen hoe het met eenieder gaat binnen het huis. Daarnaast worden de hoognodige boodschappen doorgegeven zoals melk voor de baby’s en voeding voor de kinderen die wij neerzetten bij de voordeur. 

2020-04-computer-les-dcv-lockdown

Yvonne ter Avest: In deze onzekere tijden, is het naast de maatregelen die de Keniaanse overheid neemt van ongekend belang dat we naar elkaar om blijven kijken. Laten we de tijd die er nog is, snel gebruiken en voor te bereiden op wat gaat komen. We stropen de mouwen op en helpen met hele elementaire dingen als water, zeep, eten en drinken en basismedicijnen aan de kinderen. Samen maken we het verschil en zijn opvallend weerbaar. 

Wij wensen jou heel veel sterkte en een goede gezondheid toe in deze zware tijd.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.