Renovatie buitenkeuken

Buiten koken, eten, drinken en spelen.

 Wilma deze pagina graag later checken want Yvonne dient dit nog geheel aan te passen

Renovatie buitenkeuken

Soms komen er zaken op je af die je eigenlijk niet wilt. Helaas is er in MAAND een boom gevallen op de ruimte waar niet alleen de keuken aanwezig is maar ook als eet- en speelgedeelte fungeert voor de kinderen. We moesten spijkers met koppen slaan!

Een lokaal bedrijf constateerde dat er asbest was verwerkt in de golfplaten van het dak. We hebben het dak inmiddels veilig laten repareren en daarnaast is er een fisherboard rondom het gebouw gemaakt.

keuken nieuw dak
dak speelruimte
keuken start reparatie

Ook een basis keuken blijft vaak jarenlang goed, maar na 26 jaar weten wij dat onze keuken toe is aan een renovatie. Het is niet dat we gewoon iets anders willen zoals een handigere indeling of een moderne look maar na controle van een inspectieteam bleek dat de ruimte waar ook de keuken staat niet meer voldeed aan de normen om veilig te koken. Als we de huidige keuken zo laten dan gaat dit ten koste van de gezondheid van onze kinderen want dit bleek een broedplaats te zijn voor bacteriën. Inmiddels koken wij al enkele maanden niet meer op houtskool, wordt er buiten niet meer gekookt en zal deze ruimte in de toekomst alleen gebruikt worden als eetzaal en (speel)ruimte aangezien samen eten en delen belangrijk in onze visie is. In het gesprek met een inspectieteam hebben wij als bestuur aangegeven dat wij dit project degelijk willen renoveren zodat wij er weer jaren gebruik van kunnen maken.

We hebben een complete offerte voor de renovatie voorbereid en besproken. Zij weten immers wat erbij komt kijken en geven je een goed advies op maat want ook bij een renovatie staat bij ons de kwaliteit voorop.

Verder moeten we nu de vloer van de buitenkeuken/dining vervangen, ook dit is een voorwaarde van het inspectieteam. Er moeten tegels gelegd worden dit heeft met de hygiëne te maken.

De kosten voor het betegelen en algemene renoveren van de ruimte zijn geraamd op Ksh 120.000, =  (€ 1.040,=) waarbij wij inmiddels Ksh 80.000,= ( € 690,=) hebben ontvangen via sponsoren.

2020-04 keuken 01
2020-04 keuken 02
2020-04 keuken 07
2020-04 keuken 08