Diani Childrens Village
DCV ANBI-status sinds 2017

2016 maart – Diani Children’s Village

De cirkel bijna rond…

Elk jaar geeft weer nieuwe mogelijkheden en uitdagingen.

Met de start van het academisch jaar hebben we te maken met hoge kosten aangezien de kinderen en jongvolwassenen weer naar school en de universiteit gaan. Sommigen maken hierbij de stap van het basis naar middelbaar onderwijs en anderen starten met een beroepsopleiding. Met jullie hulp streven we ernaar alle kinderen een goede opleiding te geven en daarmee een goede basis voor hun verdere leven.

De jongste kinderen - William, Shamas en Kevin - zijn begonnen op de kleuterschool. De kinderen zijn heel opgewonden over het feit dat ze nu naar school mogen en daarmee ook bij de anderen horen. Hartverwarmend om te zien. Zij worden als eerste wakker en zitten als eerst in de bus, klaar om naar school te gaan.

Gloria

Gloria, een van de jongeren die door het DCV onderwijs programma is ondersteund heeft haar lagere school in November met fantastisch resultaat afgesloten. We zijn heel blij en trots dat ze is aangenomen op de Lugulu Middelbare school in het Westen van Kenia. De Lugulu school is een van de beste scholen in het land, en voor Gloria een goede kans op een succesvolle toekomst.

Yona

Yona is met zijn opleiding toerisme begonnen aan zijn tweede jaar aan het Mombasa Technical Training Institute (MTTI). Gedurende twee maanden heeft hij stage kunnen lopen bij Kokkos, een nieuw en populair café en restaurant in Diani. Omdat Yona zich de werkzaamheden heel snel eigen maakte, gaf de eigenaar van Kokkos hem al gauw de verantwoordelijkheden die ook de fulltime medewerkers van Kokkos hebben. Een mooi compliment voor Yona.

Angelina

Angelina heeft haar studie aan de Nagenda International Academy of Art and Design in Oeganda afgerond en is zich nu aan het oriënteren op het opzetten van een mogelijk eigen zaak. De door haar ontworpen en gemaakte kleding is origineel en verrassend. Met haar kwaliteiten zal zij ongetwijfeld succes hebben in de kledingindustrie. Om zich goed voor te kunnen bereiden op haar toekomst en een eigen zaak loopt ze nu eerst stage.

Yona

Met uw steun kunnen nog veel meer kinderen naar school. Door het volgen van onderwijs kunnen de kinderen werken aan een mooie en onafhankelijke toekomst.

Wij willen graag hiermee onze dank uitspreken voor uw ondersteuning.

Yvonne ter Avest-Matiba

Diani Children's Village Support Team

Menu inbouwen nieuwsbrieven